Nega

LAVANDA – REMEK DELO PRIRODE

Lavandula angustifolia pripada porodici nane, a njen opojan miris mešavina je nane, ruzmarina i bogatih cvetnih nota. Njen naziv potiče od reči ’’lavare’’ , što znači ’’umivati se’’. Raste u visini od 30-70 cm u obliku grma, a tokom jula dobija intezivnu i prepoznatljivu ljubičastu boju. Njen prijatan izgled i miris su samo mali deo njenih čari, kako su prednosti koje poseduje brojne i mi smo se potrudili da iskoristimo svaku od njih.

ORGANSKA LAVANDA I ABP PROIZVODI

Organska lavanda je osnovni sastojak prefinjenih abp proizvoda koji teže harmoniji duha i tela.

Njeno umirujuće dejstvo iskoristili smo u svakom od proizvoda, tako da svaki od njih naglasi posebnost njenih benefita.

Kada je u pitanju vaša koža, dozvolite da je abp krema nežno umiri, učini mekanom i glatkom. Očaravajući miris lavande smo sačuvali u abp sveći, tako da rasprši brige i osećaj uznemirenosti.

Kada se dovoljno opustite, san dolazi sam od sebe uz naš abp sprej za jastuk. Posebnu ljubav lavande prema vašem telu izrazili smo u abp ulju koje će ga regenerisati, rehidrirati i revitalizovati.

A samu esenciju lavandinih cvetova očuvali smo u abp eteričnom ulju koje je dovoljno da vas u dve do tri kapi smiri i opusti tako da se ponovo vratite sebi.

KAKO SE PRAVI ETERIČNO ULJE LAVANDE?

Lavanda se uzgaja i najčešće ručno bere sa polja. Cveće se vezuje u snopove i postavlja da se suši nekoliko nedelja. Kada se cveće dovoljno osuši, vreme je za destilaciju parom. Prilikom procesa destilacije, ne dolazi do kontaminacije acetonom ili heksanom koji se koriste u drugim metodama ekstrakcije. Tokom destilacije, pupoljci lavande se postavljaju iznad ključale vode, a kako kipuća voda nežno pari lavandu, visoki pritisak i toplota potiskuju ulje iz cvetova. Para nosi mešavinu pare i ulja u kondenzator gde se esencija hladi i ponovo pretvara u tečnost. Para se pretvara u hidrosol, aromatičnu vodu, poznatiju kao ’’cvetna vodica’’, a dragocene kapi ulja lavande se prirodno odvajaju.