Opšti uslovi kupovine

Poštovani korisnici,

Posetom ili kupovinom na našoj stranici prihvatate Uslove kupovine koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koje primenjujemo.

“A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Kada posetite našu Instagram ili internet stranicu ili nam pošaljete e-mail poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Naša komunikacija prema Vama će biti putem elektronske pošte (email) ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na sajtu www.abotanicalphilosophy.com.

Za dodatne informacije u vezi sa porudžbinom, kao i u slučaju reklamacije ili otkaza porudžbine,   možete   se   obratiti   Korisničkom   servisu   slanjem   e-mail-a na [email protected].

“A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” se obavezuje da će čuvati privatnost svih kupaca. “A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” prikuplja samo osnovne podatke o kupcima/korisnicima neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o kupcima/korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci potrebni za obavljanje posla. Svi zaposleni Internet prodavnice www.abotanicalphilosophy.com odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Sadržaj prikazan na ovom sajtu je vlasništvo “A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd- Savski venac” i ne može se koristiti bez prethodne saglasnosti “A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac”.

Ukoliko koristite www.abotanicalphilosophy.com odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste odredili prilikom registracije na sajtu. Maloletnici mogu koristiti www.abotanicalphilosophy.com uz nadzor roditelja ili staratelja. “A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” zadržava pravo da odbije pružanje usluga, ukine nalog ili otkaže porudžbinu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi kupovine.

“A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta.

Posetioci www.abotanicalphilosophy.com nemaju   pravo    da    jednostrano    menjaju    Uslove kupovine.

www.abotanicalphilosophy.com je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.

Nepoštovanje    ovde    definisanih    pravila   može    prouzrokovati    neizvršenje    platne transakcije ili neuspelu porudžbinu.

Ovde propisani Opšti uslovi kupovine sastavni su deo Ugovora o kupoprodaji koji će biti zaključen između Prodavca i Kupca.

 

Izjava o zaštiti podataka o ličnosti

Da bismo bili u mogućnosti da uspešno obradimo Vašu narudžbinu, potrebno je da nam pružite određene podatke kao što su Vaše ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon.

Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam na efikasan način isporučimo željenu robu i da Vas obavestimo o trenutnom statusu Vaše narudžbine. Pored navedenih podataka, prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju, dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika.

Svi podaci koje navedete prilikom registracije smatraju se poslovnom tajnom i tako dobijene informacije koriste se isključivo za potrebe dovršavanja porudzbine. Registracija je standard u Internet kupovini i preduzima se radi zaštite posetilaca. Podaci koji se upisuju prilikom registracije su zaštićeni i neće biti ustupani trećim licima niti publikovani. Informacije o novostima, newsletters i slično, dostavljaju se isključivo licima koja su se prijavila na listu za prijem ovakve pošte.

 

Opis proizvoda

“A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” garantuje za kvalitet i poreklo svojih proizvoda. Proizvodi na sajtu “A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” su originalne robne marke. Svi proizvodi se nabavljaju direktno od proizvođača ili od jedinih ovlašćenih distributera koji se snabdevaju neposredno od proizvođača.

“A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” nastoji da sve proizvode na sajtu opiše što je tačnije moguće. Proizvodi su predstavljeni po brendovima i kategorijama. Proizvodi su predstavljeni tekstom i prikazani fotografijom. Fotografija proizvoda koji predstavlja grupu može Vam poslužiti kao osnovna informacija o izgledu proizvoda. Napominjemo da je fotografija proizvoda data informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja o proizvodu možete nas kontaktirati. Ako proizvod koji ste preuzeli ima neki nedostatak, pružamo Vam mogućnost zamene proizvoda ili povrata. Za više informacija možete pogledeti odeljak Povrat robe i odeljak Reklamacije.

 

Cena proizvoda

Sve cene prikazane na našem sajtu su iskazane u dinarima, sa uračunatim PDV-om, bez troškova transporta ili dekorativnog pakovanja proizvoda. Obavezujemo se da Vam proizvod isporučimo po ceni o kojoj ste informisani prilikom potvrde Vaše narudžbine i sve eventualne izmene cena konkretnih proizvoda koje ste naručili neće uticati na vrednost Vaše kupovine.

Zavisno od konačne vrednosti Vaše narudžbine, troškovi transporta mogu biti uključeni u prikazanu cenu ili dodatno obračunati. Za više informacija o troškovima transporta, molimo Vas pogledajte odeljak Troškovi transporta.

 

Troškovi transporta

Dostava se vrši isključivo na teritoriji Srbije kurirskom službom.

 

Pakovanje proizvoda

Proizvode koje naručite putem sajta www.abotanicalphilosophy.com upakovaćemo na način koji štiti integritet pošiljke (transportno pakovanje). Ukoliko želite da proizvodi koje ste naručili budu upakovani u dekorativnu foliju kao poklon, možete nas kontaktirati na broj telefona: 065- 93-93-922 ili putem email-a: [email protected].

 

Način preuzimanja

Robu koju ste naručili na sajtu www.abotanicalphilosophy.com možete preuzeti na sledeće načine:

 • Na registrovanoj adresi: roba se isporučuje posredstvom kurirske službe na adresu koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije na sajtu;
 • Na drugoj adresi: ukoliko želite da se naručena roba isporuči na drugu adresu od one koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije, možete to naglastiti prilikom kreiranja narudžbine.

VAŽNA NAPOMENA!

Preporučujemo Vam da pre preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke.

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete pre preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i proverite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala. Ukoliko primetite nepravilnosti na samom artiklu, dostavljeni artikal vratite po kuriru.

Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja pre preuzimanja, preporučujemo Vam da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja Vam je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure Vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način.

 

Način plaćanja

“A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” podržava sledeće načine plaćanja:

  • Uplatnicom
  • Plaćanje platnim karticama

 

Uplatnicom (unapred) – Uplatu možete izvršiti u bilo kojoj pošti ili banci na teritoriji Republike Srbije. Ukupna vrednost koja se uplaćuje sadrži vrednost poručenih proizvoda (ne i troškove dostave porudžbine). Nakon dobijanja izveštaja o uplati, porudžbina postaje aktivna i sledi dalje procesuiranje. Primer uplatnice sa podacima koje bi trebalo da prepišete u orginal uplatnicu dobićete nakon što potvrdimo detalje porudžbine.

Plaćanje platnim karticama –Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. Kartice koje su prihvaćene u našoj online prodavnici su: Visa, Master Card i American Express.

 

Reklamacije

Osnovni nam je cilj da sa Vama ostvarimo odnos poverenja i pružimo Vam usluge u svemu prema Vašim željama i potrebama. Kupac koji je u svemu zadovoljan našim proizvodima i uslugom je naš primarni cilj. Ukoliko se ipak dogodi da budete nezadovoljni isporučenim proizvodom, budite sigurni da će Vaš prigovor biti rešen u skladu sa važećim zakonskim normama.

“A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” ne garantuje isporuku za nepotpune i netačne porudžbine. Garantujemo povraćaj novca ili zamenu proizvoda, ukoliko se proizvod isporuči na bilo koji način oštećen, kao i u slučaju da smo Vam poslali proizvod koji niste naručili. Reklamacije prihvatamo u roku od 8 dana od dana prijema pošiljke. U slučaju reklamacije kupac je dužan da pošiljku vrati trgovcu o svom trošku. Povraćaj novca/zamena vrši se po prijemu vraćenog proizvoda i nakon odobravanja reklamacije. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 065-9393-922 ili na e-mail: [email protected]. Proveru kvaliteta poručenih proizvoda vršimo pre isporuke, a rok trajanja je istaknut na proizvodima ili na deklaracijama proizvoda.

Ovde možete preuzeti zahtev za reklamaciju.

Za detaljne informacije pogledajte Pravilnik o uslovima i načinu rešavanja reklamacija potrošača.

Za sva Vaša pitanja i nedoumice možete nam se obratiti na kontakt tel. 065-93-93-922 ili posetiti naš maloprodajni objekat.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, “A Botanical Philosophy

d.o.o. Beograd-Savski venac” je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

“A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” je u obavezi da izvrši povraćaj uplate koje je primio od potrošača, koristeći ista sredstva plaćanja koja je potrošač koristio u prvobitnoj transakciji, osim ako se potrošač nije izričito saglasio sa korišćenjem drugog sredstva plaćanja i pod uslovom da potrošač zbog takvog povraćaja ne snosi nikakve troškove.

 

Povrat robe

Ukoliko nakon preuzimanja pošiljke:

 • ustanovite da Vam je greškom “A Botanical Philosophy o.o. Beograd-Savski venac” dostavljen proizvod koji niste naručili;
 • ustanovite da Vam je greškom “A Botanical Philosophy o.o. Beograd-Savski venac”, pored proizvoda koji ste naručili, dostavljen i fakturisan i proizvod koji niste naručili ili ukoliko ste se iz nekog razloga predomislili i odustali od kupovine imate pravo da “A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” vratite sporne proizvode, a mi ćemo Vam vratiti Vaš novac ili proizvod zameniti za drugi proizvod, po Vašoj želji.

Uslovi pod kojima ćemo vam omogućiti povrat na ovaj način su sledeći:

U roku od 14 dana od prijema urednog artikla “A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd- Savski venac” će vam vratiti plaćeni iznos uplatom na račun koji ste naveli u Izjavu o odustanku od kupovine na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija.

 

Izjava o konverziji

Ako su na e-commerce prodajnom mestu cene izražene i u stranoj valuti (€, $, …) trgovac je u obavezi da predoči sledeću izjavu o konverziji (ili sličnu):

“Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednja kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI Sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje processor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

VAŽNE NAPOMENE!

 • “A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” nije odgovoran za oštećenja koja nastanu zbog toga što artikle koje želite da vratite niste na odgovarajući način upakovali pre transporta. Moguće je da će nam proizvod usled toga biti dostavljen kao oštećen i nećete moći da ostvarite svoje pravo na odustanak od ugovora i povrat novca. Molimo Vas da zato na adekvatan način upakujete proizvode koje želite da vratite.
 • U skladu sa zakonskim normama, dužni ste da snosite troškove
 • Promene opštih uslova

“A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” d.o.o. iz Beograda zadržava pravo da sve gore navedene uslove promeni.

O svim izmenama ovih opštih uslova poznati korisnici će biti obavešteni putem njihove registrovane e-mail adrese. Smatra se da su korisnici upoznati sa promenama opštih uslova prilikom svake sledeće porudžbine, nakon slanja obaveštenja.

Osnovni podaci o firmi:

“A Botanical Philosophy d.o.o. Beograd-Savski venac” d.o.o. iz Beograda, Matični broj: 21646920
Poreski broj: 112308230
Šifra delatnosti: 4645
Delatnost: trgovina na veliko parfimerijskim i kozmetičkim i proizvodima
Web: www.abotanicalphilosophy.com
Tel:065-93-93-922
E-mail: [email protected]